Francuski RATP DEV održao radionicu o upravljanju i održavanju metro sistema

Radionica o upravljanju i održavanju metro sistema, koju je organizovala francuska kompanija za upravljanje javnim prevozom RATP DEV za stručni tim JKP „Beogradski metro i voz“ predvođen direktorom Andrejom Mladenovićem, održana je juče u Beogradu.

Menadžment RATP DEV iz Pariza, Dao Dam Iju, izvršni direktor i Filip Dibol, tehnički direktor i eksperti iz predstavništva ovog preduzeća u Beogradu, projekt direktor David Menge i projekt menadžer Igor Kazandžić u obimnim radnim i stručnim sesijama izložili su prisutnima detalje i kompleksnost funkcionisanja upravljanja kako pariskim metro sistemom, tako i sistemima kojima upravljaju u drugim francuskim gradovima i šire, u 14 država na četiri kontinenta gde su angažovani na globalnom nivou, sa više od 1,5 milijardi putnika godišnje. Tokom događaja pažnja je usmerena i na izbor budućih ugovora za sam rad metro sistema, kao i za eksploataciju i održavanje metro sistema, a naročito su značajne i teme i saveti sa terena i uspešni primeri iz prakse iz Pariza, Liona, Kaira, Kazablanke, Rijada, itd.
Prenesena znanja i iskustva veoma su značajna za dalji tok i razvoj projekta izgradnje beogradskog metroa, posebno jer je tim RATP DEV usmerio rad tokom sesija na potrebe i specifičnosti ovog velikog infrastrukturnog projekta od nacionalne važnosti. Izgradnja metroa u Beogradu je kompleksan i dugoročan projekat za koji je krucijalno angažovanje i implementacija znanja i stručne prakse međunarodnih partnera. Ova radionica je konkretan primer primene ekspertize i uspostavljenog partnerstva RATP DEV i Beogradskog metroa za ranu operatersku podršku u procesu projektovanja i optimizacije infrastrukture metroa u srpskoj prestonici.

 


Štampa