Француски RATP DEV одржао радионицу о управљању и одржавању метро система

Радионица о управљању и одржавању метро система, коју је организовала француска компанија за управљање јавним превозом RATP DEV за стручни тим ЈКП „Београдски метро и воз“ предвођен директором Андрејом Младеновићем, одржана је јуче у Београду.

Менаџмент RATP DEV из Париза, Дао Дам Ију, извршни директор и Филип Дибол, технички директор и експерти из представништва овог предузећа у Београду, пројект директор Давид Менге и пројект менаџер Игор Казанџић у обимним радним и стручним сесијама изложили су присутнима детаље и комплексност функционисања управљања како париским метро системом, тако и системима којима управљају у другим француским градовима и шире, у 14 држава на четири континента где су ангажовани на глобалном нивоу, са више од 1,5 милијарди путника годишње. Током догађаја пажња је усмерена и на избор будућих уговора за сам рад метро система, као и за експлоатацију и одржавање метро система, а нарочито су значајне и теме и савети са терена и успешни примери из праксе из Париза, Лиона, Каира, Казабланке, Ријада, итд.
Пренесена знања и искуства веома су значајна за даљи ток и развој пројекта изградње београдског метроа, посебно јер је тим RATP DEV усмерио рад током сесија на потребе и специфичности овог великог инфраструктурног пројекта од националне важности. Изградња метроа у Београду је комплексан и дугорочан пројекат за који је круцијално ангажовање и имплементација знања и стручне праксе међународних партнера. Ова радионица је конкретан пример примене експертизе и успостављеног партнерства RATP DEV и Београдског метроа за рану оператерску подршку у процесу пројектовања и оптимизације инфраструктуре метроа у српској престоници.

 


Штампа