VAŽNO OBAVEŠTENJE: Zbog izvođenja građevinskih radova na izgradnji deonice brze pruge Beograd centar - Stara Pazova, vozovi iz sistema Bg:voz-a na relaciji Batajnica-Ovča-Batajnica saobraćaju po izmenjenom redu vožnje do 4.2.2022.godine.

Potpisan Okvirni Sporazum sa kompanijom „Alstom“

Dana 07.12.2021. godine, u sklopu aktivnosti tokom posete Francuskoj, JKP "Beogradski metro i voz" i francuska kompanija "Alstom" potpisali su Okvirni Sporazum između: Sekretarijata za javni prevoz, Gradske uprave grada Beograda, JKP „Beogradski metro i voz“ i „ALSTOM Transport S.A.“ korporacije.

Delegacija JKP „Beogradski metro i voz“ u poseti Francuskoj

Na poziv francuske kompanije „Alstom“ predstavnici preduzeća „Beogradski metro i voz“, na čelu sa direktorom Stankom Kantarom, borave u poseti Republici Francuskoj od 05.12. do 08.12.2021. godine.

Obaveštenje o javnoj prezentaciji i javnoj raspravi

Obaveštavaju se javnost i zainteresovani organi i organizacije da je nosilac projekta JKP za izgradnju i obavljanje prevoza putnika metroom  i razvoj gradske železnice u Beogradu „Beogradski metro i voz“ Beograd, podneo Ministarstvu zaštite životne sredine zahtev za davanje saglasnosti na Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu projekta izgradnje objekta Beogradski metro, Linija 1, Faza 1 – depo Makiš, Beograd, opština Čukarica.   

Uvid u Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu može se izvršiti u prostorijama Ministarstva, u Novom Beogradu, Omladinskih brigada 1, soba 428, svakog radnog dana od 11-14 časova, u roku od 20  dana od dana objavljivanja ovog obaveštenja, u prostorijama Opštinske uprave gradske opštine Čukarica, ul. Šumadijski trg br. 2,  kao i na veb sajtu Ministarstva.

Primedbe i mišljenja na Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu podnose se u pisanom obliku i dostavljaju Ministarstvu zaštite životne sredine, Omladinskih brigada 1, Novi Beograd.

Dana 01.12.2021. godine sa početkom u 11 časova, u skladu sa instrukcijom  Vlade kojom je propisano da se sastanci održavaju korišćenjem informaciono komunikacionih sredstava, biće održana on line javna rasprava i prezentacija predmetne Studije, putem linka

https://ekologija.webex.com/ekologija/j.php?MTID=m940111e477e43f2c473c9198c1607b67

Meeting number: 2367 114 2749,
Password: bpP93sU3di5

Zaključeni ugovori na projektu beogradskog metroa

U sklopu aktivnosti na projektu beogradskog metroa, JKP „Beogradski metro i voz“ zaključio je ugovore za:

  1. Izrada digitalnog topografskog plana linije 2 beogradskog metroa i
  2. Izrada Studije interakcije linije 1 beogradskog metroa i podzemnih voda
  3. Izrada Elaborata o inženjerskogeološkim-geotehničkim uslovima izgradnje druge faze linije 1 i linije 2 beogradskog metroa,

Izrada digitalnog topografskog plana linije 2 beogradskog metroa

Linija 2 beogradskog metroa od stanice kod Bežanijskog groblja do stanice u Mirijevu, za čiju se plansku i tehničku dokumentaciju vrši izrada ažurnog digitalnog topografskog plana ima ukupnu dužinu od oko 21km sa ukupno 23 stanice.

Izrada Studije interakcije linije 1 beogradskog metroa i podzemnih voda

ciljevi Studije su da se na osnovu tehničkog rešenja izgradnje metroa iz Idejnog projekta Linije 1 („Egis-rail“ 2021.) i rezultata dosadašnjih geoloških i hidrogeoloških istražnih radova, obezbeđuju kvalitetne informacije u vezi sa režimom podzemnih voda, neophodnih za formiranje ugovora sa kontraktorom (koji uključuje i izradu tehničke dokumentacije za više faze projektovanja).

Izrada Elaborata o inženjerskogeološkim-geotehničkim uslovima izgradnje druge faze linije 1 i linije 2 beogradskog metroa.

Dužina druge faze Linije 1 iznosi 4,9 km sa 5 stanica. Dužina Linije 2 iznosi 20,6 km sa 22 stanice. Elaboratom će se definisati stanje i svojstava terena i stenskih masa, kao i stvorenih uslova u terenu koji će se ostvariti pri realizaciji metro sistema, a na osnovu kojih će se definisati geotehnički uslovi i preporuke za izgradnju buduće metro linije za nivo Idejnog projekta.

Glasanje za izgled metro vozova

U toku je glasanje za izgled metro vozova, koje traje do 15.09.2021 godine. Građani mogu da biraju jedan od četri ponuđena izgleda. Glasa se na sajtu Grada Beograda, www.beograd.rs  i putem Beokom aplikacije.
Trenutno vodi predlog br. 4 „Sigurnost“ sa 40,56% glasova, zatim sledi predlog br.3 „Sloboda“ sa 35,39% glasova dok predlozi br. 1 „Svetlost“ i br.2 „Snaga“ imaju 12,71% i 11,34% glasova.


Vesti i servisne informacije


Galerija

JKP Beogradski metro i voz

Javno komunalno preduzeće za izgradnju i obavljanje prevoza putnika metroom i razvoj gradske železnice u Beogradu, "Beogradski metro i voz", Beograd


  Svetozara Markovića 38-40, 11000 Beograd

 +381 11 4250 500

  office@bgmetro.rs


Uslovi korišćenja sajta i politika privatnosti

© 2019 JKP Beogradski metro i voz. Sva prava zadržana.

Site solution - CendA
Base template designed by JoomShaper

VAŽNO OBAVEŠTENJE: Zbog izvođenja građevinskih radova na izgradnji deonice brze pruge Beograd centar - Stara Pazova, vozovi iz sistema Bg:voz-a na relaciji Batajnica-Ovča-Batajnica saobraćaju po izmenjenom redu vožnje do 4.2.2022.godine.