„Sinara“ želi da razvija i modernizuje BG-voz

U okviru višednevne posete Republici Srbiji delegacija ruske kompanije Sinara-Transportnыe Mašinы – STM  ponovo je posetila JKP „Beogradski metro i voz“.

Početak izvođenja geoloških istražnih radova

Dana 29.3.2021 god. započeta je realizacija Projekta geotehničkih istraživanja za izradu Elaborata o geotehničkim uslovima izgradnje za potrebe Idejnog Projekta za izgradnju prve faze prve linije beogradskog metroa, shodno Rešenju o odobrenju primenjenih inženjerskogeoloških istraživanja Ministarstva Rudarstva i energetike. 

Rešenje možete preuzeti klikom na ovu liniju teksta.

Prvi radni sastanak učesnika na izgradnji metroa

U poslovnoj zgradi JKP "Beogradski metro i voz" održan je prvi radni sastanak na kome su učestvovali predstavnici Ministarstva finansija RS, Grada Beograda, Sekretarijata za javni prevoz, JKP "Beogradski metro i voz" kao i u učesnika u projektu, kompanija „Egis", „Powerchina", „Geodata" i „Alstom".

Predstavnici Sinare i RŽD-a u poseti gradu Beogradu i preduzeću BMV

U okviru višednevne posete Republici Srbiji delegacija ruske kompanije Sinara Transport Machines – STM izrazila je interesovanje za funkcionisanje sistema BG voza. STM je predstavio svoje mogućnosti u unapređenju i izgradnji infrastrukture i voznih sredstava, kako za postojeći tako i za budući koncept BG: voz-a.

Direktor JKP „Beogrdski metro i voz“ u poseti Francuskoj

Delegacija Srbije, u kojoj su ministar finansija Siniša Mali, ministar građevinarstva, sabraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i direktor JKP „Beogradski metro i voz“ Stanko Kantar, boravila je u poseti Francuskoj od 01.02. do 03.02.2021. godine.


Vesti i servisne informacije


Galerija