Poslovna konferencija: Klimatski neutralni i pametni gradovi

U Francuskoj ambasadi održala se poslovna konferencija na temu „Klimatski neutralni i pametni gradovi". Konferencija, u organizaciji Francusko-srpske privredne komore (CCIFS) u saradnji sa Ambasadom Francuske u Srbiji, prva je u nizu događaja projekta The quest for net Zero  pokrenutog na inicijativu CCIFS kluba za održivi razvoj, a u kontekstu usklađivanja srpske privrede sa Zelenom agendom EU.

Potpisan Memorandum o razumevanju sa francuskom kompanijom RATP Group

14.06.2022. potpisan je Memorandum o razumevanju sa francuskom kompanijom RATP Group u kome je izražena želja da ova renomirana kompanija postane "rani operater" beogradskog metroa.

Istražne pijezometarske bušotine na lokaciji buduće stanice u Ustaničkoj ulici

Dana 31.01.2022. godine održano je predavanje od strane Dr. Dragane Savić, dipl.inž.geologije iz firme GEOING-group đacima geološke i hidrometeorološke škole Milutin Milanković. Tom prilikom đacima je bliže predstavljen rad bušaće garniture, način kartiranja jezgra bušotine, kao i sam Projekat Linije 2 beogradskog metroa.

Potpisan Okvirni Sporazum sa kompanijom „Alstom“

Dana 07.12.2021. godine, u sklopu aktivnosti tokom posete Francuskoj, JKP "Beogradski metro i voz" i francuska kompanija "Alstom" potpisali su Okvirni Sporazum između: Sekretarijata za javni prevoz, Gradske uprave grada Beograda, JKP „Beogradski metro i voz“ i „ALSTOM Transport S.A.“ korporacije.

Delegacija JKP „Beogradski metro i voz“ u poseti Francuskoj

Na poziv francuske kompanije „Alstom“ predstavnici preduzeća „Beogradski metro i voz“, na čelu sa direktorom Stankom Kantarom, borave u poseti Republici Francuskoj od 05.12. do 08.12.2021. godine.


Vesti i servisne informacije


Galerija