Poseta proizvodnom pogonu kompanije Siemens u Kragujevcu

Predstavnici preduzeća „Beogradski metro i voz“ su 3. oktobra 2019. godine, na poziv kompanije Siemens, posetili proizvodne pogone preduzeća SIEMENS MOBILITY DOO CEROVAC, u Cerovcu kod Kragujevca.

Kompanija se bavi projektovanjem, inženjeringom, proizvodnjom komponenti za više vidova šinska vozila i deo je „Siemens Mobility“ divizije. Pored izrade komponenti u fabrici je počela proizvodnja kompletnih tramvajskih vozila tipa Avenio i Avenio plus. Hale namenjene za kompletiranje tramvaja, nalaze se u okviru MIND parka Kragujevac.

Predstavnici „JKP Beogradski metro i voz“ imali su priliku da u okviru MIND parka, posete i deo kapaciteta „MILANOVIĆ INDUSTRIES GROUP“ koje posluju u okviru „MIND grupe“, a koja se bavi proizvodnjom komponenti za ALSTOM vozove kao i za druge proizvođače šinskih vozila. U razgovoru sa vlasnikom kompanije „MILANOVIĆ INDUSTRIES GROUP“, Bratislavom Milanovićem, imali su prilike da se upoznaju sa trenutnim aktivnostima kompanije koja se sem proizvodnje komponenti za vozove bavi i razvojno-istraživačkom delatnošću kao što je stvaranje instituta za materijale, izgradnjom naučno-tehnološkog parka, edukacijom i obukom kadrova i stvaranjem prostora za start-ap kompanije.

 

 


Štampa