Посета производном погону компаније Siemens у Kрагујевцу

Представници предузећа „Београдски метро и воз“ су 3. октобра 2019. године, на позив компаније Siemens, посетили производне погоне предузећа SIEMENS MOBILITY DOO CEROVAC, у Церовцу код Крагујевца.

Компанија се бави пројектовањем, инжењерингом, производњом компоненти за више видова шинска возила и део је „Siemens Mobility“ дивизије. Поред израде компоненти у фабрици је почела производња комплетних трамвајских возила типа Авенио и Авенио плус. Хале намењене за комплетирање трамваја, налазе се у оквиру МIND парка Крагујевац.

Представници „ЈКП Београдски метро и воз“ имали су прилику да у оквиру МIND парка, посете и део капацитета „MILANOVIĆ INDUSTRIES GROUP“ које послују у оквиру „МIND групе“, а која се бави производњом компоненти за ALSTOM возове као и за друге произвођаче шинских возила. У разговору са власником компаније „MILANOVIĆ INDUSTRIES GROUP“, Братиславом Милановићем, имали су прилике да се упознају са тренутним активностима компаније која се сем производње компоненти за возове бави и развојно-истраживачком делатношћу као што је стварање института за материјале, изградњом научно-технолошког парка, едукацијом и обуком кадрова и стварањем простора за старт-ап компаније.

 

 


Штампа