Početkom decembra voz i do Lazarevca

Dana 25.09.2019. godine direktor JKP „Beogradski metro i voz“ Stanko Kantar, prisustvovao je sastanku sa predstavnicima Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, predstavnicima grada Beograda, “Infrastrukture železnice Srbije”, “Srbija voza”, “Srbija karga”, “Železnice Srbije a. d.” i Saobraćajnog instituta CIP.

Razgovoralo se o daljim pripremama za relizaciju projekta izgradnje beogradskog metroa, kao i o planovima za dalji razvoj BG voza.

Na sastanku je rečeno da je, posle uvođenja linije BG voza koja saobraća do Mladenovca, od 15. decembra planirano i uvođenje linije za Lazarevac, a razmatrano je i uvođenje novih linija BG voza, izgradnju novih stajališta i uređenje postojećih stajališta BG voza.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić, istakao je, da je cilj da se svaki deo Beograda poveže sa centrom grada, odnosno da se posle Mladenovca napravi direktna veza BG voza i za građane Lazarevca i Barajeva.

Na sastanku je takođe razmatrana priprema planske i tehničke dokumentacije za izgradnju beogradskog metroa, kao i planovi za razvoj logističkih centara na teritoriji Beograda.


Štampa