„Sinara“ želi da razvija i modernizuje BG-voz

U okviru višednevne posete Republici Srbiji delegacija ruske kompanije Sinara-Transportnыe Mašinы – STM  ponovo je posetila JKP „Beogradski metro i voz“.

U tu svrhu, u sredu  31.03.2021. godine, direktor JKP „Beogradski metro i voz“ Stanko Kantar je sa svojim saradnicima gostima iz Rusije predstavio „na terenu“ postojeće trase sistema BG- voza, kao i buduće planirane trase. Osim predstavnika STM-a prisutni su bili predstavnici Ministarstva građevine, saobraćaja i infrastrukture kao i predstavnici Sekretarijata za javni prevoz grada Beograda.

Obilazak je obuhvatio vožnju BG-vozom od  stanice „Pančevački most“ do stanice  „Batajnica“. Nakon toga obavljena je poseta stanici „Zemun“. U daljem obilasku predstavljena im je buduća trasa BG-voza od Zemuna ka Surčinu. Put je vodio od Zemuna preko Aerodroma „Nikola Tesla“ do Surčina. U povratku je izvršen obilazak stanice „Novi Beograd“ odakle se delegacija ponovo  vozom uputila ka stanici „Beograd Centar“. Posle pregleda stanice izvršen je obilazak Novog železničkog mosta gde se predviđa i izgradnja novog stajališnog mesta „Sajam“ za potrebe BG-voza.

 


Štampa