„Синара“ жели да развија и модернизује БГ-воз

У оквиру вишедневне посете Републици Србији делегација руске компаније Синара-Транспортные Машины – СТМ  поново је посетила ЈКП „Београдски метро и воз“.

У ту сврху, у среду  31.03.2021. године, директор ЈКП „Београдски метро и воз“ Станко Кантар је са својим сарадницима гостима из Русије представио „на терену“ постојеће трасе система БГ- воза, као и будуће планиране трасе. Осим представника СТМ-а присутни су били представници Министарства грађевине, саобраћаја и инфраструктуре као и представници Секретаријата за јавни превоз града Београда.

Обилазак је обухватио вожњу БГ-возом од  станице „Панчевачки мост“ до станице  „Батајница“. Након тога обављена је посета станици „Земун“. У даљем обиласку представљена им је будућа траса БГ-воза од Земуна ка Сурчину. Пут је водио од Земуна преко Аеродрома „Никола Тесла“ до Сурчина. У повратку је извршен обилазак станице „Нови Београд“ одакле се делегација поново  возом упутила ка станици „Београд Центар“. После прегледа станице извршен је обилазак Новог железничког моста где се предвиђа и изградња новог стајалишног места „Сајам“ за потребе БГ-воза.

 


Штампа