Predstavnici Sinare i RŽD-a u poseti gradu Beogradu i preduzeću BMV

U okviru višednevne posete Republici Srbiji delegacija ruske kompanije Sinara Transport Machines – STM izrazila je interesovanje za funkcionisanje sistema BG voza. STM je predstavio svoje mogućnosti u unapređenju i izgradnji infrastrukture i voznih sredstava, kako za postojeći tako i za budući koncept BG: voz-a.

U tu svrhu, u subotu 20.02.2021. godine, direktor JKP „Beogradski metro i voz“ Stanko Kantar je sa svojim saradnicima gostima iz Rusije predstavio „na terenu“ postojeći sistem BG: voz-a, kao i planirane pravce razvoja i procene potrebnih aktivnosti na infrastrukturnim radovima i nabavci novih voznih sredstava. Osim predstavnika STM-a prisutni su bili i trgovinski predstavnik Ruske Federacije u Republici Srbiji, predstavnici „Ruske državne železnice“ o.a.d. i „RŽD International“ d.o.o. kao i predstavnici Sekretarijata za javni prevoz grada Beograda.

Obilazak je obuhvatio stanice „Pančevački most“, „Vukov spomenik“ i „Beograd centar“. Pored obilaska objekata predstavljen im je sistem naplate karata, rad otpravnika vozova i budući razvoj stanica.

U Ranžirnoj stanici Makiš izvršen je obilazak i predstavljen rad telekomande vozova.

U tps Zemun upoznati su sa tehničkim održavanjem vozova EMV 412/416 koji saobraćaju u sistemu BG: voz-a, kao i Štadler vozova 413/417 koji saobraćaju u regionalnom saobraćaju.

Na kraju obilaska predočen im je izgled radova na brzoj pruzi deo Novi Beograd – Novi Sad sa osvrtom na izmešteno stajalište Tošin bunar.


Štampa