Пројекат изградње београдског метроа пред студентима Саобраћајног факултета

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић, декан Саобраћајног факултета проф. др Небојша Бојовић и директор ЈКП „Београдски метро и воз“ Андреја Младеновић јуче су студентима и стручној јавности представили пројекат изградње београдског метроа.

Министар Г. Весић је истакао да је изградња шинског саобраћаја приоритет за Европску унију и да Србија иде у корак са тим, како кроз изградњу метроа тако и кроз изградњу брзих и регионалних пруга. Додаје да Београд може да буде задовољан као престоница у којој се изградња метроа финансира из републичких фондова, док су за то у већини европских градова оптерећивани буџети града.
Пројекат изградње метроа је развојни државни пројекат, јер се дефинисањем траса одређује правац даљег ширења града.

Декан Саобраћајног факултета проф. др Небојша Бојовић, истакао је да је сарадња са ЈКП „Београдски метро и воз“ изузетно значајна и да је факултет увек био део најважнијих инфраструктурних пројеката.

Директор ЈКП „Београдски метро и воз“ Андреја Младеновић је истакао да је циљ изградње метроа интергација са осталим шинским и друмским саобраћајницама што ће знатно променити начин живота и олакшати мобилност свим грађанима. Додаје да је улога студената и професора од великог значаја и да очекује плодну сарадњу ове академске институције и ЈКП „Београдски метро и воз.“

Током презентације пројекта, студенти су имали прилику да дискутују са представницима ЈКП „Београдски метро и воз“ јер је од велике важности да се студенти спреме за учествовање на великим инфраструктурним пројектима.

Наставља се успешна сарадња са академским институцијама, наредна презентација је 21.12.на Архитектонском, а 22.12. на Машинском факултету Универзитета у Београду!

 


Штампа