Делегација ЈКП „Београдски метро и воз“ у посети Чешкој

На позив чешке компаније „Шкода транспорт а.с.“ представници предузећа „Београдски метро и воз“, посетили су једног од најстаријих светских произвођача транспортних средстава. Шкода транспорт a.с. производи и развија електрична шинска возила за градски и железнички транспорт.

Пословна конференција : Климатски неутрални и паметни градови

У Француској амбасади одржала се пословна конференција на тему „Климатски неутрални и паметни градови". Конференција, у организацији Француско-српске привредне коморе (CCIFS) у сарадњи са Амбасадом Француске у Србији, прва је у низу догађаја пројекта The quest for net Zero  покренутог на иницијативу CCIFS клуба за одрживи развој, а у контексту усклађивања српске привреде са Зеленом агендом ЕУ.

Потписан Меморандум о разумевању са француском компанијом RATP Group

14.06.2022. потписан је Меморандум о разумевању са француском компанијом RАТP Group у коме је изражена жеља да ова реномирана компанија постане "рани оператер" београдског метроа.

Истражне пијезометарске бушотине на локацији будуће станице у Устаничкој улици

Дана 31.01.2022. године одржано је предавање од стране Др. Драгане Савић, дипл.инж.геологије из фирме GEOING-group ђацима геолошке и хидрометеоролошке школе Милутин Миланковић. Том приликом ђацима је ближе представљен рад бушаће гарнитуре, начин картирања језгра бушотине, као и сам Пројекат Линије 2 београдског метрoa.

Потписан Оквирни Споразум са компанијом „Alstom“

Дана 07.12.2021. године, у склопу активности током посете Француској, ЈКП "Београдски метро и воз" и француска компанија "Alstom" потписали су Оквирни Споразум између: Секретаријата за јавни превоз, Градске управе града Београда, ЈКП „Београдски метро и воз“ и „ALSTOM Transport S.A.“ korporacije.


Вести и сервисне информације


Галерија