Потписан Уговорни споразум за пројектовање и изградњу Депоа Макиш

Уговорни споразум за пројектовање и изградњу Депоа Макиш, који има велики значај за даљу реализацију пројекта изградње Београдског метроа, укупне вредности 200 милиона евра потписан је данас у Палати „Србија“. Потписивање овог документа је веома важан корак ка изградњи метро система у српској престоници.

ЈКП „Београдски метро и воз“ и "RATP DEVELOPPEMENT“ као пример јачања економских веза Србије и Француске

ЈКП „Београдски метро и воз“ и Секретаријат за јавни превоз Града Београда, у име Града Београда, данас су потписали Анекс 1 Меморандума о разумевању са француском компанијом за управљање јавним превозом у Паризу RATP DEVELOPPEMENT.

Француски RATP у тродневној посети Београдском метроу и возу

RATP партнери максимално посвећени процесу пројектовања и оптимизације инфраструктуре београдског метроа

Висока делегација у саставу борда директора и експерата за развој у оквиру француске компаније за управљање јавним превозом у Паризу – RATP, боравили су у тродневној радној посети ЈКП „Београдски метро и воз“. Посета је организована у оквиру партнерства RATP и „Београдског метроа и воза“ за рану оператерску подршку у процесу пројектовања и оптимизације инфраструктуре метроа у српској престоници. Стручњаци из Париза су током боравка у Београду детаљно упознати и са планом, процесом и свим корацима у оквиру изградње београдског метро система.

Београдски метро и воз са партнерима у обиласку радова на депоу на Макишком пољу

У току припремни радови на изградњи депоа београдског метроа

Делегација ЈКП „Београдског метроа и воза“, ЈП "Дирекцијe за грађевинско земљиште и изградњу Београда", заједно са европским партнерима задуженим за управљање пројектом изградње метроа, немачком компанијом „Дојче Бан“ и француском „Систра“ обишли су данас радове на депоу на Макишком пољу. Андреја Младеновић, директор ЈКП „Београдског метроа“ навео је овом приликом да је изградња метроа од круцијалне важности за унапређење јавног транспорта у главном граду и побољшање укупног квалитета живота Београђана. То је и један од најважнијих државних пројеката за свеобухватни привредни и технолошки развој друштва.

Две европске компаније потписале уговор за управљање изградњом београдског метроа

Директор ЈКП "Београдски метро и воз" Андреја Младеновић, градски секретар за јавни превоз Предраг Лукић и водећи члан групе понуђача DB Engineering & Consulting Наташа Безмаревић, у присуству министра грађевине, саобраћаја и инфраструктуре Горана Весића потписали су данас Уговор за пројекат менаџера прве линије и депоа за београдски метро, који се налази на Макишком пољу.


Вести и сервисне информације


Галерија