Учешће на XII националној конференцији за саобраћајну инфраструктуру у Бугарској (Несебар)

На позив проф. др Николаја Михаилова, шефа Катедре за путеве и транспортну инфраструктуру на Факултету за транспортно грађевинарство, Универзитета за архитектуру, грађевинарство и геодезију (УАСГ) у Софији, представници ЈКП Београдски метро и воз учествовали су на XII националној конференцији за транспортну инфраструктуру с међународним учешћем, која је одржана 10. и 11. октобра 2019. године у бугарском граду Несебару.

Конференција је била подељена на шест сесија које су покривале области безбедност на путевима, управљање, финансирање и инвестирање у транспортну инфраструктуру, асфалт и асфалтни слојеви, савремене технологије, транспортни објекти и геотехнички радови и одржавање, изградња и пројектовање транспортне инфраструктуре.

У оквиру сесије „Транспортни објекти и геотехнички радови“ представници нашег предузећа одржали су презентацију „Висококапацитетни железнички системи Београда - Метро и градска железница“.

У току Конференције остварени су контакти и размењена искуства са другим учесницима по питању изградње метро система и градске железнице.

 


Штампа