ИЗГРАДЊА МЕТРОА ЈЕ ШАНСА ЗА СВЕ! Презентација пројекта на Машинском факултету

Презентација пројекта изградње београдског метроа „Градимо МЕТРОполу“ одржана је данас на Машинском факултету за студенте и стручну јавност, у циљу већег укључивања академске заједнице у пројекат изградње београдског метроа.

Декан Машинског факултета у Београду проф. др Владимир Поповић је истакао да је изградња метроа најважнији и највећи пројекат у Србији. Машински факултет у њему види своју шансу, јер не постоји сегмент у ком машинци нису укључени, пре свега се ту мисли на железничко машинство, али и остале катедре на Машинском факултету. Декан додаје да је грађење метроа свеобухватан процес те да је неопходно да сви ресурси буду расположиви, да се ради заједничким снагама и да на послетку сви будемо задовољни урађеним!

Директор ЈКП „Београдски метро и воз“ Андреја Младеновић каже да су машинске области укључене у пројектовање, припремну фазу али и саму градњу метроа. Истиче да за разлику од других земаља у којима су у овакве пројекте доста укључени страни експерти, у Србији постоји план да се у изградњу метора укључе млади стручњаци, српска памет, да кроз пројекат, градимо и наше стручњаке, а да су већ утврђени кораци сарадње са факултетом.

Уследила је и презентација, где су студенти могли боље да се упознају са самим пројектом. Директор је позвао студенте заједно са професорима на конкретну сарадњу кроз рад у свим фазама, јер је, како каже господин Младеновић, изградња метроа велика шанса за све!

ЈКП „Београдски метро и воз“ овим наставља успешну сарадњу са факултетима и наставља да организује презентације пројекта изградње београдског метроа „Градимо МЕТРОполу“ за студенте и стручну јавност.


Штампа