ЈКП „Београдски метро и воз“ и "RATP DEVELOPPEMENT“ као пример јачања економских веза Србије и Француске

ЈКП „Београдски метро и воз“ и Секретаријат за јавни превоз Града Београда, у име Града Београда, данас су потписали Анекс 1 Меморандума о разумевању са француском компанијом за управљање јавним превозом у Паризу RATP DEVELOPPEMENT.

Ово потписивање организовано је у оквиру званичне посете Оливијеа Бешта Србији, француског министра за спољну трговину, економску промоцију и француске држављане у иностранству. Посета О. Бешта веома је значајна за унапређење сарадње две земље, посебно у области саобраћајне инфраструктуре. Србију и Француску вежу вишедеценијски добри односи, политички и економски и у нашој земљи већ успешно послују француске компанија, ангажоване на неким од најважнијих пројеката у Србији. Као пример ове сарадње управо је и партнерство ЈКП „Београдски метро и воз“ и француског RATP DEVELOPPEMENT, као компаније надлежне за рану оператерску подршку у процесу пројектовања и оптимизације инфраструктуре метроа у српској престоници.

Анекс 1 Меморандума о разумевању потписали су Андреја Младеновић, в.д. директора ЈКП „Београдски метро и воз“, Радован Кремић, в.д. секретар Секретаријата за јавни превоз Града Београда и Жан – Лук Шапотон директор за међународни развој RATP DEVELOPPEMENT, у присуству председнице Владе Републике Србије Ане Брнабић, потпредседника Владе и министра финансија Синише Малог и француског министра за спољну трговину, економску промоцију и француске држављане у иностранству Оливијеа Бешта. Сврха потписивања овог документа о пројекту београдског метроа је наставак Меморандума за наредне две године као и прецизирање услова за наставак сарадње у вези са реализацијом Пројекта београдског метроа, посебно у оквиру будућег управљања метроом.

RATP DEVELOPPEMENT је компанија са вишедеценијским искуством у области развоја система јавног превоза, максимално посвећена резултатима у развоју оператерске подршке за београдски метро и воз. RATP ће своја знања и експертизу из Париза и других француских градова, али и из 14 држава са четири континента где су ангажовани на глобалном нивоу, са више од 1,5 милијарди путника годишње који користе њихове услуге, прилагодити конкретним потребама и специфичностима које се односе на развој метро система у Београду.

 

 


Штампа