Две европске компаније потписале уговор за управљање изградњом београдског метроа

Директор ЈКП "Београдски метро и воз" Андреја Младеновић, градски секретар за јавни превоз Предраг Лукић и водећи члан групе понуђача DB Engineering & Consulting Наташа Безмаревић, у присуству министра грађевине, саобраћаја и инфраструктуре Горана Весића потписали су данас Уговор за пројекат менаџера прве линије и депоа за београдски метро, који се налази на Макишком пољу.

Уговор је вредан 46 милиона евра и обезбеђен је из буџета Републике Србије. Уговор за управљање пројектом изградње Београдског метроа добио је конзорцијум од две реномиране европске компаније, немачке компаније Дојче Бан и француске компаније Систра. Потписивањем овог документа створени су услови за почетак изградње београдског метроа.
Основни циљ пројекта „Београдски метро“ је изградња сигурног, наменског и ефикасног метро системa, као новог и веома важног дела јединственог система јавног превоза града Београда. Овај пројекат значајно ће допринети побољшању приступачности и мобилности, повезивањем урбаних језгара, економских подручја и рекреативних и туристичких атракција српске престонице


Штампа