ЈКП „Београдски метро и воз“ о сарадњи са Универзитетом Унион Никола Тесла

Стручни тим ЈКП „Београдски метро и воз“ предвођен директором Андрејом Младеновићем састао се са руководством Универзитета Унион Никола Тесла, ректором проф. др Новицом Сталетовићем и деканом Факултета за градитељски менаџмент овог Универзитета проф. др Сузаном Копривицом.

Састанак је био посвећен могућностима за развој заједничких активности, као и договору о приступању Споразуму о сарадњи. У претходном периоду предузеће је обновило и потписало нове Споразуме о сарадњи у циљу активног учешће студената и наставног особља у пројекту изградње београдског метроа са: Рударско-геолошким, Архитектонским, Саобраћајним, Машинским, Правним и Електротехничким факултетом, Факултетом организационим наука и Факултетом примењених уметности, а Унион Никола Тесла ће бити први приватни факултет који ће се придружити овој иницијативи.


Основна сврха Споразума је веће ангажовање и укључивање академске заједнице, домаћих стручњака и домаћег знања у овај пројекат од националне важности који ће значајно допринети побољшању јавног транспорта и мобилности у српској престоници, али и шире, друштвено–економском и технолошком развоју читавог друштва. Договорено је да ће потписивање овог документа и презентација пројекта изградње београдског метроа на Униону Никола Тесла бити одржани почетком нове академске године 2024/25, током октобра ове године.

 


Штампа