Директор ЈКП „Београдски метро и воз“ у посети Француској

Делегација Србије, у којој су министар финансија Синиша Мали, министар грађевинарства, сабраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић, заменик градоначелника Београда Горан Весић и директор ЈКП „Београдски метро и воз“ Станко Кантар, боравила је у посети Француској од 01.02. до 03.02.2021. године.

Током боравка у Француској, делегација је посетила компаније „Алстом” и „Ежисрејл”, које су ангажоване на пројекту изградње метроа у Београду, и одржале више састанака са представницима тих компанија. Ове француске компаније заједно са кинеском компанијом „Пауер Чајна” потписале су Меморандум о разумевању за пројекат „Београдски метро”, који предвиђа сарадњу страна потписница на пројекту изградње метроа у Београду.

Такође, делегација је посетила и компанију „РАТП“ која је оператер комплетног јавног превоза у Паризу, који обухвата метро, трамвај, градску железницу, аутобуски превоз итд.

Српскoj дeлeгaциjи у Пaризу, пaртнeри из кoмпaниje „Aлстoм” прeдстaвили су дизajн вaгoнa зa будући бeoгрaдски мeтрo. Изaбрaнa су чeтири мoдeлa o кojимa ћe сe изjaснити грaђaни. Српска делегација посетила је и Центар за управљање париским метроом и Центар за управљање лионским метроом.

 

  


Штампа