Представници Синаре и РЖД-а у посети граду Београду и предузећу БМВ

Вести

У оквиру вишедневне посете Републици Србији делегација руске компаније Sinara Transport Machines – STM изразила је интересовање за функционисање система БГ воза. STM је представио своје могућности у унапређењу и изградњи инфраструктуре и возних средстава, како за постојећи тако и за будући концепт БГ: воз-а.

У ту сврху, у суботу 20.02.2021. године, директор ЈКП „Београдски метро и воз“ Станко Кантар је са својим сарадницима гостима из Русије представио „на терену“ постојећи систем БГ: воз-а, као и планиране правце развоја и процене потребних активности на инфраструктурним радовима и набавци нових возних средстава. Осим представника STM-а присутни су били и трговински представник Руске Федерације у Републици Србији, представници „Руске државне железнице“ о.а.д. и „RŽD International“ д.о.о. као и представници Секретаријата за јавни превоз града Београда.

Обилазак је обухватио станице „Панчевачки мост“, „Вуков споменик“ и  „Београд центар“. Поред обиласка објеката представљен им је систем наплате карата, рад отправника возова и будући развој станица.

У Ранжирној станици Макиш извршен је обилазак и представљен рад телекоманде возова.

У тпс Земун упознати су са техничким одржавањем возова EМВ 412/416 који саобраћају у систему БГ: воз-а, као и Штадлер возова 413/417 који саобраћају у регионалном саобраћају.

На крају обиласка предочен им је изглед радова на брзој прузи део Нови Београд – Нови Сад са освртом на измештено стајалиште Тошин бунар.

Штампа